Alcuna Wilds

Mooie overtuigende EP van elektronische trip hop band.

Wanneer de eerste tonen van de EP van de Utrechtse elektronische trip rock band Alcuna Wilds uit je speakers schallen is een bijzonder en divers geluid voelbaar. Het Brits-Nederlandse collectief serveert atmosferische trip hop, meeslepende soundscapes, krachtige beats, sterke melodieën en gelaagde, melancholische zangpartijen. ‘Pulse’ is de eerste single en meteen een goede graadmeter voor de diversiteit van de EP, die met 9 nummers in totaal eigenlijk geen EP meer te noemen is maar eerder een volledige CD. Een verrassende plaat van een veelbelovende formatie. Nadja Freeman is de frontvrouw van Alcuna Wilds en verantwoordelijk voor de dromerige doch krachtige vocalen van de band. De vergelijking met Beth Gibbons van Portishead is snel gemaakt. Luister maar eens naar ‘Fault Lines’, een krachtig nummer vol mysterie. De band heeft haar sp[oren inmiddels verdiend met veel shows in Nederland maar ook buiten de grenzen. Ze speelden onder meer op het Greenbelt Festival en Sound Fringe Festival in het Verenigd Koninkrijk. Ook speelden zij in België en Duitsland. Op 25 januari presenteert de band haar EP release show in het Utrechtse Ekko. Een veelbelovend moment! @Alcuna Wilds

http://www.alcunawilds.com/