Jodymoon

Singer-songwriter duo komt met nieuw album en nieuwe tour.

‘A Love Brand New’ is de titel van het nieuwe studio album van singer-songwriter duo Jodymoon. Met de gelijknamige tour keren ze dit seizoen terug naar de Nederlandse podia. Op ‘A Love Brand New’ trekken zangeres-pianiste Digna Janssen en multi-instrumentalist Johan Smeets nieuwe registers open. De grenzen worden verlegd, hun warme mix van singer-songwriter, folk, pop, klassiek en roots is opener, uitbundiger en extraverter geworden.

Jodymoon won de publieksprijs van de Grote Prijs van Nederland (2008). De band tourde in Canada, Spanje, Engeland, Duitsland en Italië en speelde als voorprogramma van onder andere Joan Armatrading, Damien Jurado en Tom McRae. Het duo vestigde definitief hun naam in de Nederlandse muziekscene met de unaniem lovend ontvangen ‘album trilogie’ Who Are You Now (2010), The Life You Never Planned On (2012) en All Is Waiting (2015). Musicmaker: “Bovenal is er die stem, die sterk doet denken aan Joni Mitchell en een groter compliment is wat mij betreft nauwelijks mogelijk” (*****). Jazzism: “Hun pop-georiënteerde rootsmuziek bereikt een onbetwist hoogtepunt” (****). Lust for Life “We horen een rijk instrumentarium en de bluesy stem van zangeres Digna Janssen maakt grote indruk” (****).

Op het album en op het podium worden Digna Janssen (zang, piano) en Johan Smeets (gitaar, dobro, percussie, zang) bijgestaan door Marie-José Didderen (cello) en Annelieke Marselje (viool).

Jodymoon speelt ‘A Love Brand New’ van 11 januari t/m 18 mei in theaters door het hele land. De première staat gepland voor zondag 27 januari 2019 in Theater Walhalla Rotterdam (aanvang 15:00). @Jodymoon

Een volledige speellijst vind je op www.jodymoon.com/speellijst

Album release: 18 januari 2019
Tour: 11 januari t/m 18 mei 2019