Roos Blufpand

Roos Blufpand – Kleed Me Uit.

‘Kleed Me Uit’ is de titel van het nieuwe album van singer-songwriter en pianist Roos Blufpand. Een unieke artiest die keer op keer verrast met haar originele liedjes en performance. Ze is daarom niet in een hokje te stoppen, al wordt ze soms wel beschreven als een zachte variant van Wende Snijders. Dat is niet helemaal terecht want Roos is zeer ‘eigen’, speelt verschillende stijlen en gebruikt zeer diverse arrangementen en spreekt daarom een uitermate breed publiek aan. Op haar nieuwe, wederom zoveel mogelijk duurzaam geproduceerde album ‘Kleed me Uit’ bezingt een ‘naakte’ Roos Blufpand haar momenten van wanhoop en twijfel, maar ook van opluchting en trots toen ze de metaforische zware, niet zelf uitgekozen kleding van haar schouders liet zakken. De sound is die van synths en elektronische beats. Er staan behalve de solo nummers ook twee duetten op het album: ‘Dus Hij Zei’met de Belgische zanger Gregory Frateur en ‘Ik weet dat dit niet helpt’, een mooi duet met Paul de Munnik dat eerder op zijn album ‘Goed Jaar’ verscheen en nu door Roos voor haar nieuwe album in een nieuw jasje is gestoken. ‘Kleed Me Uit’ is een verrassende plaat, zoals alleen Roos Blufpand die kan maken. Met originele teksten en gedreven beats sleept ze de luisteraar langs 14 Nederlandstalige liedjes waarin uiteenlopende thema’s beroerd worden. Inspiratie haalde Roos uit haar eigen leven, dat de laatste twee jaar nogal turbulent was. Om te beginnen verbrak ze de relatie met haar jeugdliefde, maar ook met haar jeugdheld: haar vader. Genoeg thema’s dus om over te schrijven. ‘Kleed me uit’ is een plaat die raakt en vervoert en zeker de behoefte doet ontstaan om deze originele artiest eens live te bewonderen.

Kleed me uit verschijnt op 25 januari 2019. De clubtour start op 9 februari 2019 in TivoliVredenburg in Utrecht.

www.roosblufpand.nl

CLUBTOUR
09-02-19 TivoliVredenburg, UTRECHT CD-presentatie
15-02-19 Luxor Live, ARNHEM
16-02-19 Hedon, ZWOLLE
22-02-19 Metropool, HENGELO
01-03-19 Melkweg, AMSTERDAM