Triggerfinger

Twintig jaar Triggerfinger gevierd met luxe boxset TP-20.

Neil Young beweert het al jaren: Rock ‘n’ roll gaat nooit verloren. Niettemin houd je af en toe toch even je hart vast in periodes van appelflauwte. Maar dan is er altijd weer het Belgische driekoppige rockbeest Triggerfinger dat het vuur opnieuw en hard aanjaagt. Dat begon al eind 1998. Verdomd, ze zijn 20 geworden en willen dat groots gaan vieren. Op 8 februari verschijnt naar aanleiding van het twintigjarig bestaan de luxe boxset TF 20: een carrièreoverzicht met vier lp’s en drie cd’s.

Triggerfinger, met die drie karaktervolle koppen zanger/gitarist Ruben Block, drummer Mario Goossens en bassist Paul Van Bruystegem alias ‘Monsieur Paul’, heeft al die tijd nooit ontgoocheld, niet op de plaat en niet op het podium. Ze worden algemeen gezien als de ‘belangrijkste hoekmeubel in het salon van de Belgische rock’. Ze hebben in 20 jaar een imposante backcatalogue (vijf studio- en twee livealbums) opgebouwd dat nu de basis vormt voor die prachtige overzichtsbox.

Naast de verwachte ‘Best Of’ en liveopnamen, staat er ook onuitgebracht en zelfs opnieuw opgenomen werk op. Het werk op TF 20 is opgedeeld in drie hoofdstukken: Vault, Best en Live. Daar hoeft geen tekening bij.

De oplage van de boxset is echter beperkt, dus haast is geboden. Dat geldt ook voor de verjaardagsconcerten die zijn georganiseerd vanwege de vieringen omtrent twee decennia vuige rock. Er staat in tegenstelling tot België voorlopig slechts één show op het programma in Nederland, te weten in TivoliVredenburg in Utrecht (3 februari). Meer concertdata volgen. @Excelsior Records

Box: Triggerfinger, TF 20 Releasedatum: 8 februari 2019

Distributie: via Excelsior Recordings/V2 Records

Live: Zondag 3 februari TivoliVredenburg in Utrecht