Cat Power

Amerikaanse singer-songwriter Cat Power komt  naar Paradiso Amsterdam.

Cat Power, de podiumnaam van de 47-jarige Chan Marshall, is een dame met veel kwaliteiten. Ze is singer-songwriter, multi-instrumentalist, actrice en zelfs af en toe model. Ze werd 25 jaar geleden als voorprogramma van Liz Phair ontdekt door Steve Shelley van Sonic Youth en Tim Foljahn van Two Dollar Guitar met wie Marshall ook haar eerste twee platen opnam.

Haar grote doorbraak vierde de artiest uit Atlanta in 1998 met het album Moon Pix, dat door de pers met louter vier- en vijf sterren recensies werd beloond. In 2003 nam ze het intieme album ‘You Are Free’ op, een album met eigen werk waarop onder andere Eddie Vedder en Dave Grohl meespeelden.

In de loop der jaren ontwikkelde Marshall zich muzikaal enorm. Haar repertoire veranderde van ruwe, introverte folk- en indierock met vinnige gitaren via lome r&b (The Greatest 2006) naar soulvolle, elektronische, melancholische groovepop (Sun 2012) . In 2018 bracht ze haar meest recente werk uit: ‘Wanderer’. Voor dit album werkte ze onder andere samen met de Amerikaanse singer-songwriter Lana Del Rey.

De rode draad in de muziek van Cat Power is door de decennia wel altijd hetzelfde gebleven. De liedjes van Marshall zijn karaktervol, tekstueel beklemmend, rauw, avontuurlijk en zeker niet gelikt. Op het podium blijft de eigenzinnige singer-songwriter eveneens onvoorspelbaar, wat haar tot een van de meest uitdagende liveacts heeft gemaakt. @Greenhouse Talent (tekst en foto)

10.07.2019 Paradiso, Amsterdam
Verkoop vanaf 28.02.2019 om 10:00 via www.ticketmaster.nl