Pink Project

Het ultieme geluid van Pink Floyd is zelden zo geëvenaard als door Pink Project.

Perfectie tot in de puntjes. Afgelopen zaterdag 02 februari stond de voltallige band in een afgeladen ‘Cultuurpodium Boerderij’ in Zoetermeer. De kaarten voor dit optreden waren al ver van te voren uitverkocht. Het is de eerste in de aanloop van een reeks van 10 optredens van de ‘Pink Floyd Anniversary Tour’ vóór de grote show op zaterdag 11 mei a.s. in AHOY.

Een werkelijk indrukwekkend spektakel. De visuals waren geweldig, de lichteffecten grandioos en oogverblindend, om maar niet te spreken over de geweldige gelijkenis van de 21 gespeelde nummers met o.a.: ‘Time’ (1973), ‘Another Brick in the Wall’ (1979 – Part 1,2,3), ‘Happiest Days’, ‘Breath’, ‘Time’, om er maar een paar te noemen. Sprakeloze, en soms tot tranen ontroerde, mensen tijdens ‘Comfotably Numb’. Aan het einde van de avond sloot de band af met een geweldige finale; ‘Run Like Hell’. Wat een show! Kippenvel!

Op 16 september 2017 stond Pink Project voor het laatst in een eveneens uitverkocht AHOY. Het is ook wel dé aangewezen plek, waar de sensationele show geheel tot zijn recht komt. Het publiek was destijds al sprakeloos bij het optreden van Pink Project in de Rotterdamse accommodatie. En nu wordt het dringen om een kaartje te bemachtigen! Deze “Pink Floyd’s Anniversary” show zal onder andere in het teken staan van de albums ‘The Wall’ en ‘The Division Bell’, die in 2019 respectievelijk 40 en 25 jaar bestaan. Kosten noch moeite worden gespaard om nog sensationeler het publiek te verrassen. Compleet met prachtige quadrafonische sound, een spectaculaire lichtshow, indrukwekkende visuals en inflatables.

Dankzij Pink Project herleeft Pink Floyd en wordt de band door kenners en criticasters wereldwijd gezien als één van de beste tribute bands. En terecht. Wat ooit begonnen is als een eenmalig project in 1994, is nu uitgegroeid tot een project van 25 jaar met wereldwijd aanzien. En dan wordt ‘tribute band’ een understatement.

Er zijn nog kaarten beschikbaar voor Ahoy. Voor andere data en meer info: www.pinkproject.nl

Foto’s en tekst: Jerrold Mallee