Don McLean

Zanger exclusief naar Live At Amsterdamse Bos.

Don McLean komt op 26 augustus 2019 voor een exclusieve Nederlandse show naar het Amsterdamse Bostheater. De legendarische singer-songwriter behoeft geen uitgebreide introductie, je kent hem van zijn hits als ‘American Pie’ en ‘Vincent’.

Met American Pie scoorde Don McLean begin jaren zeventig een van de grootste hits allertijden. Een nummer dat als een droomvlucht door de internationale geschiedenis van de popmuziek scheert en iedere draaibeurt weer opnieuw fascineert, mede omdat de werkelijke gedachte achter de tekst altijd een mysterie is gebleven. Begin 2015 verkocht de New Yorkse artiest het manuscript van de evergreen voor maar liefst 1,2 miljoen dollar via veilinghuis Christie’s en vond hij het tijd om zijn monsterhit te verklaren.

Door de jaren heen is McLean altijd muziek blijven maken en haalde hij de hitlijsten met ‘Vincent’, een eerbetoon aan Vincent van Gogh, en de singles ‘Crying’, ‘Castles In The Air’ en ‘Since I Don’t Have You’. Grote sterren als Madonna, Fred Astaire, Elvis Presley, Coolio en zelfs Bart Simpson coverden een van zijn intense en altijd oprechte nummers. Vorig jaar sleepte The Voice Of Holland kandidaat, Jim van der Zee, maar liefst 4 tienen binnen met zijn cover van Vincent bij de eerste liveshows van het jaar.

Songwriters Hall of Fame
McLean is opgenomen in de Song Writers Hall of Fame in New York en de BBC beloonde hem met een Lifetime Achievement Award. In 2011 speelde hij nog als een van de hoofdacts op de Pyramid Stage tijdens het prestigieuze Glastonbury festival.

Vorig jaar trad McLean driemaal op in volle zalen in Nederland, in 2019 komt hij enkel voor één show naar Nederland. Dit keer in de zomer, in de buitenlucht, in het Amsterdamse Bostheater. @Greenhouse Talent