Kat Riggins

JJ Music House haalt Kat Riggins & Blues Revival in huis.

Afgelopen vrijdag 1 maart ging JJ Music House en haar publiek weer helemaal los van de vloer met niemand minder dan het uit het zonnige Miami afkomstige podiumbeest, Kat Riggins. Deze waanzinnige power zangeres heeft een vaste plaats verworven in het Blues-circuit. Vergelijkingen met Koko Taylor en Tina Turner geven al aan dat ze beschikt over een fantastisch stemgeluid.

Johan Derksen heeft haar dan ook niet zonder reden toegevoegd aan zijn ”Keeping The Blues Alive” Theater Tour. Kat Riggins toerde eerder met haar eigen band ‘Blues Revival’ de wereld over. Riggins is speciaal voor deze tour vanuit Amerika naar Nederland gekomen. Haar optredens met Erwin Java, dé bluesgitarist van Nederland en bekend van o.a. Cuby & The Blizzards (met Harry Muskee), staan daarin ook niet op zichzelf.

Kat mixed haar Blues het liefst met een flinke scheut hip hop, pop, rock, gospel, en zelfs een tintje country, of misschien beter gezegd roots muziek, ontbreekt niet aan haar repertoire. De uitgave van haar album ‘Blues Revival’ heeft ze naar haar gelijknamige begeleidingsband genoemd. Een album waarop gospel, rock, funk en moderne en traditionele blues op zeer plezierige manier samen komen.
Geweldige nummers kwamen deze avond voorbij. Vooral bij het uptempo van funky tracks zoals ‘Second To None’ en ‘Tightrope’ ging iedereen nog losser dan los.

De band, bestaande uit Jan de Ligt (sax), Andreas Carree (drums), Hassan Abudaldah (Bas) en de fenomenale gitarist Little Steve (Steven v.d. Nat) waren meesterlijk in hun begeleiding en deden het publiek verbazen.

En daar ging het deze avond om. Met zo’n band die er niet om liegt en een frontvrouw met een geweldige muzikale strot, die ook nog eens geboren is om te entertainen…. tja, dan kan je avond niet stuk! De voetjes gingen vanaf het allereerste nummer tot de laatste noot van de vloer in een afgeladen JJ Music House.

Foto en tekst: Jerrold Mallee