Memphis Maniacs

Band met knallende show tijdens nieuwe tour.

Ze zijn de ‘Masters of the Mash-ups’ en behoeven nauwelijks nog introductie. In maart en april 2019 brengt Memphis Maniacs de ‘Music for the Mashes Tour’ naar verschillende poppodia in Nederland. Tijdens de shows worden grote hits samengevoegd, waardoor er een unieke combinatie van nummers ontstaat. De tour staat in het teken van het nieuwe album ‘Music for the Mashes’.

Afgelopen zaterdag 23-03-2019 bestormden ze wederom het podium van ‘Het Paard’ in Den Haag. Het publiek in nagenoeg uitverkochte locatie ging vanaf het allereerste moment meteen los. De vijf heren bedrijven werkelijk topsport op het podium, die zijn weerga niet kent.

Deze mash-up-band is er één van Nederlandse bodem. En wat voor één! Één, die elke zaal laat ontploffen door hun opzwepende muziek, met telkens weer onverwachte performances waarbij het gehele podium wordt benut. Als publiek kun je er dan ook beter niet op leunen… Jumps, radslagen, crowdsurfen, je kan het zo gek niet bedenken. Velen zullen al eens een daverende festivalshow van deze mannen hebben meegemaakt maar juist in de clubs pakken de Maniacs extra uit, met uitverkochte zalen als gevolg. Je weet nooit wat je precies kunt verwachten tijdens zo’n clubtour, elk jaar bouwen de heren weer een nieuwe show waarbij ingenieuze mash-ups hand in hand gaan met een overrompelende en waanzinnige performance, strakke lichtshow, origineel decor en verbazingwekkende outfits. Geen wonder dat ze ook buiten onze landsgrenzen de aandacht trekken!

De band heeft geen zelfgeschreven nummers maar speelt mixes (de zogenaamde “mash-ups”) van allerlei bekende nummers (onder andere AC/DC, The Chemical Brothers, Iron Maiden, Adamski, Roxette, Jamiroquai, Britney Spears, Eurythmics, Metallica, Skrillex, The Beatles, Queen en Ram Jam) en mengt op die manier diverse stijlen en genres. En telkens weer weten ze er een geweldige show van te maken, die het publiek los krijgt vanaf de eerste noot en in beweging houdt tot de laatste surprise voorbij is!

Ook waren ze te vinden op Zwarte Cross, Concert at Sea, Noorderslag, Lowlands, Oerol, Dance Valley, Paaspop en Parkpop, in oktober 2012 in de Berlijnse club White Trash en in februari 2013 in het Concertgebouw in Amsterdam. Tijdens de tweede clubtour (Weapons of Mash Construction), die duurde van december 2014 tot maart 2015, raakten opnieuw 8 optredens uitverkocht, waaronder die in het Paard van Troje (Den Haag), de Effenaar (Eindhoven) en Paradiso (Amsterdam).

De band bracht begin 2013 in eigen beheer een live-CD uit met opnames van hun optreden uit hun Supersize Clubtour in december 2012 in het Paard van Troje in Den Haag.

Begin 2016 volgde het eerste studio album MASHED-UP.

Zanger / Roy Smolenaars
Gitaar / Zanger Peter van Gestel
Basgitaar / Zanger Max Faulkner
Keyboard / Zanger Jochem Roelofs
Drums / Remco van Eijndhoven

Fotografie en verslag: Jerrold Mallee