Don Airey en Van Halen 5150

Rockfans helemaal uit hun dak in Cultuurpodium De Boerderij.

Vrijdagavond 8 maart jl. was een bijzondere rockavond in het Cultuurpodium De Boerderij. Om te starten met een supportact van Van Halen op dít niveau zegt veel. Wanneer je stiekem als band dan ongemerkt de avond steelt, zegt dat nog meer. Niets ten nadele van Don Airey (Deep Purple) en kornuiten, want die waren geweldig. Maar “supportact” wordt zo wel een understatement.

De formatie ‘Van Halen 5150’ met (Stefan Maas (drums), Conrad Hultermans (gitaar), Sebas Honing (gitaar), Frank Dries (Basgitaar) en Stan Verbraak (zang) zette zo de toon voor een geweldige avond.

Tegen aanvangstijd werd het al snel duidelijk, dat vele bezoekers niet alleen voor de Deep Purple legende Don Airey kwamen, gezien de nagenoeg al volle zaal. Maar zeker ook voor Van Halen.

Omdat Conrad en Sebas niet voor elkaar onderdoen en elkaar constant afwisselen en aanvullen, is ‘5150’ in staat om de originele sound van vooral de eerste Van Halen albums zeer goed te benaderen. Het repertoire van ‘5150’ is dan ook voornamelijk gebaseerd op het vroegere werk van de band, maar er worden ook uitstapjes gemaakt naar latere albums.

Deep Purple toetsenist Don Airey is een levende legende. Samen met drummer Jon Finnigan (Ian Gillan, Bad Manners), bassist Laurence Cottle (Sabbath, Clapton, Cozy Powell, Gary Moore), zanger Carl Sentance (Geezer Butler, Krokus) en gitarist Simon McBride (Sweet Savage) speelde Airey een concert met highlights van Deep Purple, Rainbow, Black Sabath, Whitesnake en nog veel meer!

Een reis door de geschiedenis van de classic rock dus, met nummers van de vele albums en bands waarmee hij samenwerkte, zoals Rainbow, Whitesnake, Ozzy en natuurlijk zijn huidige band Deep Purple. Een geweldige performance van grote namen op het podium deze avond, die op zo’n voortreffelijke wijze werd ingeleid door ‘Van Halen 5150’.

Tekst & foto’s: Jerrold Mallee