Yola

Yola – Walk Through Fire (Easy Eye Sound/Warner).

Yola Carter ken je misschien van de formatie Phanton Limb waar zij de frontvrouw van was. De band bracht drie albums uit, waarvan het overtuigende country soul ‘The Pines’ (2012). In 2013 trok het management de stekker eruit en het werd ook stil rondom Yola. Totdat ze in 2016 terugkwam onder haar voornaam Yola met de EP ‘Orphan Suffering’. Dan Auerbach van The Black Keys raakte geinteresseerd en samen met hem nam ze haar debuutalbum ‘Walk Through Fire’ op. Het werd een prachtige plaat vol country en soul. Wie het eerste nummer ‘Faraway Look’ hoort raakt vast meteen onder de indruk van deze zangeres die een turbulent leven achter de rug heeft. Yola heeft een soepele stem waarmee ze alle kanten uit kan. Luister maar naar songs als ‘Lonely The Night’, ‘Rock Me Gently’ en ‘Still Gone’. ‘Walk Through Fire’ is een krachtig album met een geloofwaardig verhaal. Een cd waar zowel liefhebbers van soul als van country zeker genoeg van hun gading zullen vinden. Hou deze zangeres de komende tijd goed in de gaten! **** (AR)