Krezip

Gouden plaat voor Krezip.

Single ‘Lost Without You’ over de 6 miljoen streams in Nederland

Gisteren ontving de band Krezip in haar eigen repetitiestudio in Tilburg een gouden plaat voor de single ‘Lost Without You’. Deze award, die volstaat voor 6 miljoen streams, werd tot grote verrassing van de band uitgereikt door de kinderen van de diverse bandleden. “Bovenop al het moois dat we de afgelopen periode al hebben mee mogen maken is dit echt de kers op de taart. En om zo’n bijzondere award te mogen ontvangen van je eigen kinderen, is natuurlijk extra speciaal,” zegt Jacqueline Govaert, zangeres van de band.

Comeback
In januari kondigde de Nederlandse band Krezip aan na tien jaar terug te keren voor een optreden op Pinkpop en drie concerten in de Ziggo Dome in oktober van dit jaar. Ook brachten ze een nieuwe single uit genaamd ‘Lost Without You’. De shows op 25 en 26 oktober waren binnen no-time uitverkocht, voor de derde show op 24 oktober zijn nog kaarten te verkrijgen.

Doorbraak
Krezip brak in het jaar 2000 door na een optreden op Pinkpop waarna heel Nederland en België verslingerd raakten aan de superhit ‘I Would Stay’, die in beide landen de koppositie in de hitlijsten haalde. In de jaren daarna bracht Krezip meerdere albums uit en scoorde de band grote hits met o.a. ‘Out Of My Bed’, ‘All My Life’ en ‘Sweet Goodbyes’. In 2009 besloot Krezip te stoppen en gingen de bandleden ieder hun eigen weg, maar niet voordat ze twee afscheidsshows deden in een strak uitverkochte Heineken Music Hall (tegenwoordig AFAS Live). @Friendly Fire