Bevrijdingsfestival Den Haag

Frisse doch sfeervolle editie Bevrijdingsfestival Den Haag.

Bijna 55.000 bezoekers – geteld aan de entrees op het Malieveld en bij de Tweede Kamer – kwamen zondag naar de twaalfde editie van het Bevrijdingsfestival Den Haag. Het gratis toegankelijke evenement trok door de extreem lage temperatuur ongeveer een derde minder bezoekers dan de zonovergoten editie in 2018 toen er 80.000 bezoekers waren. Organisator Robert-Jan Rueb spreekt van een “koude maar sfeervolle 12e editie van het Bevrijdingsfestival Den Haag”.

Grote publiekstrekkers op het Malieveld waren de bands Racoon, Toontje Lager en 2 Brothers On The 4th Floor. Ook rappers als Jacin Trill en F1rstman trokken een groot (en vooral jong) publiek, net als de vele DJ´s waaronder de Ambassadeur van de Vrijheid Sam Feldt die met een Defensiehelikopter naar Den Haag werd gevlogen. Hiphopster Latifah moest door omstandigheden haar optreden voorbij laten gaan. In het gebouw van de Tweede Kamer was het vooral bij de minishow van Woezel & Pip erg druk. In het Kamergebouw, waar verder de hele dag optredens en lezingen waren, kwamen ruim 2.100 bezoekers.

 

Het Bevrijdingsfestival Den Haag start komende week alweer met de voorbereidingen van het festival in 2020. Volgend jaar wordt de landelijke start van Bevrijdingsdag gehouden in Den Haag. Nederland viert dan 75 jaar bevrijding. Het Bevrijdingsfestival Den Haag wordt dan geopend door de minister-president. @Bevrijdingsfestival Den Haag

Fotografie: Angela van Tol-Largaespada