Bevrijdingsfestival Zoetermeer

Zoetermeer viert uitbundig Bevrijdingsfeest met recordaantal bezoekers.

Vrijheid is niet vanzelfsprekend in deze wereld. Dat geeft onze viering van vrijheid op 5 mei en de bevrijdingsfestivals een extra dimensie met een betekenis, die we niet uit het oog mogen verliezen. In Zoetermeer wordt hier jaarlijks bij stil gestaan met een stille tocht op 4 mei met op 5 mei het Bevrijdingsfestival.

En een groot feest wérd het in onze stad. Want ondanks de kou vierden we met een recordaantal van bijna 25 duizend bezoekers in onze gemeente, afgelopen zondag met ons allen uitbundig de vrijheid van bijna driekwart eeuw. Evenals voorgaande jaren is er door Zoetermeer ook nu weer flink uitgepakt voor een succesvol Bevrijdingsfestival op de het Dobbeplein. Duizenden bezoekers en velen ook rondom de Dobbeplas en in het Stadshart, beleefden in Zoetermeer een fantastisch feest met een geweldige schare aan artiesten.

De line-up trok ook opvallend veel jong publiek, uitbundig dansend, filmend en zingend bij o.a. hun popidool Lil’ Kleine en Wulf. Zelfs een optreden van United Cheers Cheerleaders midden tussen het publiek trok veel bekijks! Dit jaar waren ook o.a. Handsome Poets, Rascal, Heights Meditation en DI-RECT die met hun live-band het hoofdpodium beklommen om de feestvierende bezoekers een swingende avond te bieden. Tijdens het optreden van de DJ’s Coen & Sander ging het spreekwoordelijke dak er ook nog eens af. Het feestelijke repertoire werd goed ontvangen door het publiek. Het plein ging werkelijk alle kanten op. “Van links naar rechts, van rechts naar links….”! Zelfs tijdens de podiumwissels werd iedereen nog eens in beweging gezet door de enthousiaste optredens van de band PlusSupportAct op het centrale FOH-podium.

Zo werd het weer een mooi Zoetermeers feest in het teken van onze vrijheid. Een jaarlijks groot feest dus, met een betekenis. Vrede en vrijheid.

Fotografie en verslag: Jerrold Mallee