Laura Fygi

Laura Fygi mooi live in Fletcher Hotel Leidschendam.

Laura Fygi is een jazz- en latin zangeres die haar stappen in de muziek zeker verdiend heeft. Eerst met de meidengroep Centerfold (1984-1989) en vanaf 1991 als solo-artiest. Zo heeft zij over de hele wereld – maar met name in Azië – furore gemaakt. Haar stem, prachtige dictie en perfecte timing geven haar alle vrijheid om te zijn wie ze wil zijn: een internationale ster die met hetzelfde gemak in de Londense Ronnie Scott’s Jazzclub als op de allergrootste podia staat. Ze maakt van een song een verhaal dat rechtstreeks harten raakt.

Op 25 mei stond de zangeres met het Vincent Grit Trio in Fletcher Hotel Leidschendam met een mooi avondvullend programma waarin zowel latin als jazz een belangrijke plek innam. Tijdens de uitverkochte avond in Fletcher Leidschendam kwamen veel bekende nummers van Laura Fygi voorbij die door de meeste mensen in de zaal meteen herkend werden.

Opvallend was hoe snel Fygi switchte van de ene taal naar de andere: van Frans naar Engels, en van Spaans naar Portugees en zelfs een stukje Nederlands. En ook kwamen verschillende stijlen tussen latin en jazz aan bod. Met haar warme stem en gedreven muzikanten zette de zangeres een memorabel en onvergetelijk optreden neer waar nog lang over nagepraat zal worden.

De lange rij fans na het optreden, tijdens de meet & greet liet zien dat Laura Fygi nog steeds een grote populariteit geniet. Er werden heel wat handtekeningen gezet en veel foto’s genomen.  Voor meer informatie over Laura Fygi en haar concerten https://www.laurafygi.nl

Fotografie: Anneke Ruys