Lucky Chops

Amerika’s meest energieke brassband naar Nederland.

Op 14 november staan ze in Melkweg Amsterdam, op 16 november in Metropool Enschede en op 17 november in 013 Tilburg. De kaartverkoop start op vrijdag 31 mei om 11:00 uur via de websites van de podia.

Vorig jaar was Lucky Chops verschillende keren in Nederland te vinden. Ze deden drie poppodia aan, speelden op Solar Festival en waren te gast als special guest bij UB40 + Madness op Strijp-S (Eindhoven).  In 2019 is het de beurt aan Amsterdam, Enschede en Tilburg om de brassband te ontvangen. Tevens wordt er dit jaar een nieuw album verwacht van de Chops.

De Amerikaanse brassband heeft de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt. De vijfkoppige band kenmerkt zich door een uniek geluid en een enorme energie on stage. De roots van deze band liggen bij de LaGuardia Arts Highschool in New York, waarna ze hun kunsten vertoonden op straat, in kleine zalen en in de New Yorkse metro.

Het succes van de Chops is te danken aan een Zuid-Amerikaanse toerist die aan het begin van hun carrière een opname maakte die viral ging op het internet. Binnen enkele dagen hadden miljoenen mensen de opname gezien en al snel volgde een Europese tour. Terug van hun tour werd Lucky Chops de huisband van de MTV talkshow ‘Girl Code Live’ en zo maakte een breder publiek kennis met de muzikale en magische trekken van deze unieke brassband. In 2018 werd de fanbase verder uitgebreid, waarmee ze inmiddels meer dan 350.000 abonnees op YouTube hebben. @Greenhouse Talent