Mehmet Polat & Embracing Colours

Mehmet Polat & Embracing Colours – Quantum Leap CD.

Mehmet Polat is een absolute virtuoos op de ud, het instrument dat hij als geen ander beheerst. Samen met zijn ensemble Embracing Colours maakte hij het verrassende album ‘Quantum Leap’. Een plaat waarop culturen elkaar ontmoeten en aanvullen en die uitmonden in een oorstrelend album waarop je een fascinerende muzikale reis maakt. Polat wordt begeleid door een kleurrijke begeleidingsband met daarin muzikanten van verschillende expertises. Met Hendrik Müller op bas, Joan Terol Amigo op drums en Bart Lelivelt op accordion. Special guests op het album zijn: Cigdem Okuyucu (vocals), Eric Vloeimans (trompet), Imamyar Hasanov (kamancha) en Michalis Kouloumis (viool), een mooie aanvulling op het geheel. Okuyucu leent zijn stem aan Falseta Mesopotamica, een van de hoogtepunten op de cd, terwijl Müller verbaast met een geweldige bassolo op ‘Segue’. En dan vergeten we hier bijna nog de onvergetelijke inbreng van trompettist Eric Vloeimans. Er staan 12 songs in totaal op de cd, elk daarvan een juweeltje. Quantum Leap is een plaat die absoluut gehoord moet worden (AR).