Romperayo

Romperayo – Que Jue? LP recensie.

‘Que Jue’ is de tweede plaat van de Colombiaanse formatie Romperayo. Een band die hun eigen versie van de cumbia en andere tropische ritmes brengt. ‘Que Jue’ is dansbaar en vrolijk en doet je je zorgen geheid even helemaal vergeten. Dat wordt heupen los en wervelen tot je niet meer kan! Romperayo respecteert haar latijnse wortels maar geeft ook een geheel eigen draai aan hun culturele erfgoed. Met de traditionele cumbia ritmes als basis voegen de bandleden hier hun volkomen eigen dosis van elektronika, seventies psychedelica en vooral veel humor aan toe. Met behulp van stuwende bassen, gierende gitaarsolo’s, grappig klinkende orgeltjes en opzwepende drumpatronen wordt ieder publiek, waar dan ook, volledig ingepakt. Romperayo swingt, verbaast en krijgt geheid de voetjes van de vloer. Dat lieten ze al zien op festivals als Roskilde, Welcome To The Village en Zwarte Cross. Nieuwsgierig geworden? Luister naar de plaat ‘Que Jue?’ maar ga ze zeker live zien! www.earthbeat.nl

Romperayo is te zien op:

Best Kept Secret, Hilvarenbeek (2 juni)
Oerol, Terschelling (15 juni)
Houtfestival, Haarlem (16 juni)