The Celtic Social Club

The Celtic Social Club – From Babylon To Avalon cd recensie.

The Celtic Social Club is een uit Bretonse en Schotse muzikanten bestaande superfolkformatie die nu vijf jaar bestaat. De band kent leden uit The Silencers, Red Cardell en Ronan Le Bars Group. Het doel van de formatie is om de belangstelling voor Keltische muziek te verbreden door deze te vermengen met hedendaagse klanken. ‘From Babylon To Avalon’is hun derde album. Inspiratie haalt de band nog steeds uit hun gebied van herkomst, al focussen de bandleden zich ook graag op nieuwe gebieden. De derde plaat verwelkomt ook de nieuwe zanger Dan Donnelly, met zijn krachtige stem een echte aanwinst. The Celtic Social Club slaat met ‘From Babylon To Avalon’ een nieuwe brug tussen Keltisch, rock en pop en dat klinkt erg overtuigend. Het album omvat 11 avontuurlijke tracks met veel hoogtepunten, zoals het kippenvelnummer ‘Sunshine’, het krachtige ‘Black lives’ met een gastoptreden van Shreyas Patkar en de mooie instrumentale afsluiter ‘Buffalo’. Hou deze band en hun aankomende live-optredens goed in de gaten via https://www.celticsocialclub.com/