Typhoon

Plug In: in gesprek met Typhoon.

Typhoon was gisteren in Poppodium 013. Niet voor een concert maar hij vertelde zijn levensverhaal.

Sinds Typhoon in 2004 de finale van de Grote Prijs van Nederland won, ging het snel. In 2006 bracht de hiphop-artiest zijn debuutalbum ‘Tussen Licht en Lucht’ uit. Sindsdien is Typhoon niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekindustrie.

Een decennia later blijkt de artiest de kleine podia te zijn ontstegen en heeft hij het podium gedeeld met A-klasse acts zoals Kensington en Di-Rect. Hoe kwam dit alles tot stand? Kan er nog nieuwe muziek verwacht worden? En wat staat er nog te wachten in de toekomst? Dat en meer kreeg je te horen als FaceCulture de Zwollenaar aan de tand gaat voelen aan de hand van interview- en videofragmenten. @013

Fotografie: Freddie de Roeck