Volbeat

Deense hardrockband voor concert naar Ziggo Dome.

Op dinsdag 19 november komt de Deense hardrockband Volbeat voor een concert naar de Ziggo Dome in Amsterdam. De Amsterdamse stop is onderdeel van de Rewind, Replay, Rebound World Tour. De naam verwijst naar het gelijknamige album dat de band op 2 augustus van dit jaar uitbrengt.

VOLBEAT ontstaat in 2001 in Kopenhagen. Sindsdien hebben ze zich onvermoeibaar een weg naar de top van de hardrockscene gevochten door vele intensieve tours. Daarnaast levert de band een solide reeks van 6 studioalbums af. Hun laatste studioalbum Seal The Deal & Let’s Boogie debuteerde op # 1 in zeven landen. In Canada en Noorwegen kwam het album in de hitlijsten op # 2, in de VS op # 4 en in het Verenigd Koninkrijk op # 16. Meest recent heeft de band Let’s Boogie! Live At Telia Parken uitgebracht; een concertfilm en -album waarin hun legendarische show uit 2017 in Kopenhagen voor 48.250 fans is vastgelegd, de grootste show die een Deense band ooit in Denemarken heeft gespeeld.

Vandaag kondigt Volbeat de eerste deel van de “Rewind, Replay, Rebound” World-tour aan, met supportacts Baroness & Danko Jones. Tijdens deze tour treden de Deense rockers op in steden als Londen, Madrid, Berlijn, Hamburg, Stockholm en Amsterdam (alle data hieronder).

Iedereen die het album vooraf bestelt bij de officiële Volbeat-store, ontvangt een pre-salecode waarmee ze als eerste toegang hebben tot tickets voor de Europese headlineshows van 2019. Vanaf dinsdag 21 mei om 10.00 uur kunnen deze fans hun ticket kopen. Leden van de fanclub Rebels en Angels hebben ook toegang tot de pre-sale.

Volbeat, de multi-platina, Deense rockband, bevestigt hun terugkeer met hun zevende studioalbum Rewind, Replay, Rebound, dat op 2 augustus via Vertigo Records wordt uitgebracht. Voor het album heeft Volbeat- Michael Poulsen (gitaar/zang), Rob Caggiano (gitaar), Kaspar Boye Larsen (bas) en Jon Larsen (drums) -gebouwd op het onderscheidende psychobilly, punk-getinte rock ‘n’ roll-geluid waar ze bekend om zijn, maar zijn nieuwe creatieve ideeën niet uit de weg gegaan. @Mojo Concerts

Foto’s Harold Versteeg