Wouter Hamel

Zanger presenteert BOYSTOWN in Paard Den Haag: Foto’s.

BOYSTOWN is de titel van het nieuwe album van Wouter Hamel, dat op 3 mei zal verschijnen. Op 1 mei introduceerde de zanger en gitarist zijn nieuwe plaat in poppodium Paard.

BOYSTOWN is volgens Hamel een band-project, zonder externe producers/arrangeurs. Hamel en zijn pianist Thierry Castel werkten in afzondering aan de tracks. Ze creëerden een muzikale wereld die zich uitstrekt van vroege Brian Wilson orkestraties tot melancholische Scorsese sferen. BOYSTOWN gaat over voornemens en verlangens en de romantische single Live It Up linkt als de titeltrack van een filmklassieker.

Na enkele try-outs was in het Haagse Paard gisteren de officiële première van het nieuwe album. Wouter Hamel excuseert zich vanwege zijn lichte stemprobleem, al is daar voor het publiek weinig van te merken. Ook mede doordat Hamel als een goedlachse entertainer zijn show presenteert en samen met zijn band als een geoliede machine op het podium staat. Iedereen geniet met volle teugen van het enthousiaste optreden en dat enthousiasme is duidelijk aanstekelijk.

Het concert bestaat voornamelijk uit de liedjes van Hamel’s alweer zesde album BOYSTOWN, al komt ook een golden oldie als ‘In Between’ aan bod. Het zijn warme jazzliedjes, soms swingend en speels, dan weer emotioneel en introspectief. Voor het publiek is het een avond vol aangename jazz en popklanken met Wouter Hamel als stralend middelpunt en een gedreven band ter aanvulling.

Tekst en fotografie: Anneke Ruys