Dita von Teese

Queen of burlesque in 2020 terug naar Koninklijk Theater Carré.

Ze is de onbetwiste koningin van de burlesque en keert na twee uitverkochte shows in 2018 terug naar Nederland. Met haar gloednieuw revueshow ‘Glamonatrix’ staat Dita von Teese op vrijdag 27 maart en zaterdag 28 maart 2020 in Koninklijk Theater Carré. Glamonatrix neemt het publiek mee op een verbluffende en glamoureuze reis naar de tijden van weleer.

“With the success of my last tour of Europe, I came home more inspired than ever and got straight into building new acts. I am coming back with an even bigger show than I’ve ever toured with before. Being in these historic theaters with audiences coming dressed to the nines, creates this incredible atmosphere unlike anything I’ve ever seen before. For me, burlesque has always been about finding my own power and confidence, embracing sensuality and encouraging others to do the same in their own lives. Glamour is the art of creating mystery and allure, and the new “Glamonatrix” show embraces all of these qualities,” aldus Von Teese.

Geboren als Heather Renée Sweet, maar iedereen kent haar al veel langer natuurlijk als Dita von Teese. De Amerikaanse is praktisch in haar eentje verantwoordelijk geweest voor de revival van het burlesque-fenomeen, werd wereldberoemd als stijlicoon in het verlengde van legendes als Bettie Page en nestelde zich in de popcultuur van Amerika door haar vele optredens op de catwalk, televisie, reclames en videoclips. Haar extravagante retro-stijl die doet denken aan de jaren 40 waarbij ze let op alle details: van de kostuums tot aan het decor.

Met ‘Glamonatrix’ gaat Dita opnieuw de mooiste theaters in Europa langs om haar meest beroemde performances in het echt te laten zien. De tour bevat maar liefst vier nieuwe acts van de grande dame van de burlesque. Zo kan de bezoeker genieten van de klassieke ‘surprise cake’ act, verandert Von Teese het podium van Carré in een ‘vintage’ Circus Chic en uiteraard ontbreekt haar martiniglas routine niet. Laat je onderdompelen in de decadentie van burlesque met een avond die je niet snel zal vergeten.

Voor deze show zijn diverse VIP-pakketten beschikbaar. Alle informatie is te vinden op www.greenhousetalent.com/ditavonteese. Tekst en foto @Greenhouse Talent