Guus Meeuwis

Zanger zorgt weer voor Groots Eindhovens feestje.

De 14e editie van Guus’ ‘Groots’ was weer 3x een feestje in het Philips Stadion in Eindhoven.

Na het ‘junior-concert’ van afgelopen woensdag 12 juni jl. voor zo’n 7500 kinderen en ouders, waren er op deze vrijdagavond 14 juni jl. al ruim 32.000 bezoekers in het voetbalstadion en ze hadden het naar hun zin. En 15 en 16 juni moest nog komen!

Het werd een avond met heel veel special effects, CO2 jets, streamers, pyroblasters, vuurwerk etc. en gastoptredens van o.a. Ronnie Flex, Pascal Jakobsen met BLØF e.v.a.

De optredens van Meeuwis (47) horen inmiddels helemaal bij Eindhoven. En dat is niet raar, want ook Meeuwis en de zijnen hebben er zichtbaar lol in. En dat springt over op al die fans. En natuurlijk helpt het bier ook een handje, maar zelfs de cola- en waterdrinkers brullen en springen mee.

Bij Bløf gaat de menigte in het stadion compleet uit zijn dak als zij ‘Alles Is ‘Liefde’ en vervolgens ‘Zoutelande’ door de speakers laat galmen. Talloze confetti kanonnen spuwen nogmaals roze en blauwe sliertjes in de lucht. En aan de conditie van Guus zal het niet liggen. Hij rent zichtbaar moeiteloos nog maar eens al zingend een rondje langs het enorme podium door het stadion. Hoewel het aantal rondjes in de jaren wel wat minder zijn geworden.

Wie nog mocht twijfelen over de populariteit van Guus’ concerten….. Zijn vijftiende show, die volgend jaar start op 12 juni, loopt nu al vol. Daarom is ook 13 juni het Philips Stadion inmiddels geboekt en gaan er zonder twijfel nog meer data volgen.

Fotografie Jerrold Mallee