Heather Nova – Pearl

Heather Nova – Pearl CD

Het is alweer 25 jaar geleden dat singer-songwriter Heather Nova uit Bermuda haar entree maakte in de hitlijsten met haar veelbesproken album ‘Oyster’. Inmiddels is Nova’s alweer tiende album uitgebracht, luisterend naar de titel ‘Pearl’. Eigenlijk is ieder album dat de zangeres uitbrengt weer een nieuw pareltje, dat ongepland op de 25ste verjaardag van ‘Oyster’ uitkomt. Qua sound en gevoel brengt de plaat je wel terug naar 1994 en doet ze je zweven en huiveren, net als toen. ‘Pearl’ werd opgenomen in de studio van Youth, die – je raadt het al – ook destijds ‘Oyster’ produceerde. Vandaar het gevoel en de emoties die de liedjes teweegbrengen. Dat begint eigenlijk al met de openingstrack het intense ‘The Wounds We Bled’, een typisch Heather Nova nummer wat je meteen de rest van de tracks inzuigt en je meesleept in de verhalen die ze vertellen. Na een zware periode van een scheiding na een 20-jarige relatie kwam voor Heather Nova de loutering en dienden nieuwe songs zich aan in het verwerkingsproces. Ook kwam er een nieuwe liefde in haar leven. De afgelopen tijd was een grote inspiratiebron voor Nova voor wie muziek altijd een belangrijke manier is geweest om haar emoties te kanaliseren. Zelf noemt ze het een manier van verwerken en een soort van zuivering. Zeker is dat de moeilijke tijd een elftal betoverende songs opleverde, de een nog mooier dan de andere. Songs van verdriet en verlangen, maar ook doordrenkt van hoop. Het zijn liedjes die steeds meer groeien naarmate je ze vaker beluistert.  Dat maakt  ‘Pearl’ een regelrechte aanrader. (***** AR)

Releasedatum 28 juni 2019