Krezip

Band verrast met meer nieuwe muziek.

Nadat Krezip afgelopen januari bekend maakte na 10 jaar tijdelijk weer bij elkaar te komen voor een optreden op Pinkpop en een reeks Ziggo Dome concerten brachten ze ook het nummer Lost Without You uit om de reunie te beklinken. Wegens het daaropvolgende overweldigende succes kon de band niet stil blijven zitten en brengen ze vandaag met de single How Would You Feel nóg meer nieuwe muziek uit.

Gouden single
De single Lost Without You scoorde dit voorjaar goed op zowel streaming als radio. De band had binnen no time hun eerste gouden plaat sinds tien jaar te pakken en de single stevent af op een platina status. Anders dan oorspronkelijk gepland ontstond zo toch de inspiratie tot het schrijven van nieuwe muziek, waar How Would You Feel uit voort is gekomen. “Tussen alle mooie nieuwe avonturen die we samen weer mogen beleven was er ineens inspiratie voor nog een nieuwe song!” aldus frontvrouw Jacqueline Govaert.

Eerste optreden na 10 jaar
Er staat deze week nog meer spannends te gebeuren want na 10 jaar afwezigheid staat Krezip aanstaande zondag voor het eerst weer met elkaar op het podium van Pinkpop. Het is de 6e keer dat de band zal optreden op het festival waar ze in 2000 doorbraken naar het grote publiek. Op 24, 25 en 26 oktober speelt de band drie keer in de Ziggo Dome in Amsterdam. Kaarten voor de eerste twee concerten waren binnen enkele dagen uitverkocht.

Doorbraak
Krezip brak in het jaar 2000 door na een optreden op Pinkpop waarna heel Nederland en België verslingerd raakten aan de superhit ‘I Would Stay’, die in beide landen de koppositie in de hitlijsten haalde. In de jaren daarna bracht de band meerdere albums uit, en scoorde ze meerdere grote hits met o.a. ‘Out Of My Bed’, ‘All My Life’ en ‘Sweet Goodbyes’. In 2009 besloot de band te stoppen en gingen ze ieder hun eigen weg, maar niet voordat ze twee afscheidsshows deden in een strak uitverkochte Heineken Music Hall (tegenwoordig AFAS Live). In januari kondigde de Nederlandse band Krezip aan eenmalig terug te keren voor een optreden op Pinkpop en drie concerten in de Ziggo Dome. @Friendly Fire

Foto credits: Starquids