The Pink Floyd Sound

Aangrijpend Pink Floyd Symphonic Tribute Concert voor War Child.

Op 15 juni jl. gaf ‘The Pink Floyd Sound’ samen met ‘The Hague Youth Symphony Orchestra’ en ‘Popkoor Prestige Pro’ een uniek Symphonic Tribute Concert in het World Forum The Hague.

Een intensieve periode van meer dan een jaar voorbereiding ging er aan vooraf. Een prestigieus project met een fantastisch koor en een adembenemend orkest, bestaande uit ruim 80 jeugdige muzikanten van het Hofstads Jeugd Orkest o.l.v. Marcel Geraeds en het Popkoor Prestige Pro. Temeer omdat alle herkenbare elementen van de originele songs met groot respect behouden moesten blijven.

Maar na het succesvolle Symphonic Tribute Concert in 2016 werd de vraag voor nog een concert steeds groter en hebben Eric Drabbe en Pierre Houben de handen ineen geslagen. Er is een lange periode keihard aan gewerkt, partituren geschreven, en met een verbluffend eindresultaat. Een wens van velen ging daarnaast in vervulling met de integrale en originele uitvoering van het album ‘Atom Heart Mother’ (Suite), compleet met koor en orkest. Dit was sinds 1972 nooit in Nederland live uitgevoerd.

Uiteraard ontbraken de populairste nummers van de band natuurlijk niet. Het concert werd uitgevoerd met subliem geluid en een overweldigende licht- laser- en videoshow. Alle herkenbare elementen van de originele songs bleven met groot respect behouden. De magische samensmelting van al deze elementen is wat de muziek van Pink Floyd mede zo aangrijpend maakt. De eindeloze voorbereidingen, de passie en de betrokkenheid van allen tezamen, incl. de technici voor licht, geluid en beeld, hebben harten geraakt, ontroering en andere emoties losgemaakt en een volle World Forum zaal met open mond versteld doen staan.

Vóór aanvang van het concert, en in de pauze was in de foyer een uitgebreide collectie te zien van het ‘Pink Floyd museum’. Deze collectie werd beschikbaar gesteld door Pink Floyd Fans Nederland.

Net als bij het concert in 2016, is 10% van de omzet – vóór aftrek van de kosten – bestemd voor War Child.

Tekst en fotografie: Jerrold Mallee