Fotoserie: Parkpop Saturday Night 2019

Hete Parkpop Saturday Night met veel muzikale herinneringen.

Parkpop Saturday Night is de opvolger van Night at the Park en vond dit jaar voor de tweede keer plaats in het Haagse Zuiderpark. Op het festival zijn allerlei muziekgenres te horen. Met de focus op de jaren ’70 en ’80 maar ook ruimte voor artiesten van nu.

 

Op Parkpop Saturday Night haal je muzikale herinneringen op, maar je luistert ook naar bands van nu. Zo was er een swingende disco-getinte show met Nile Rodgers & CHIC, naast de alternatieve rock van Skunk Anansie featuring zangeres Skin (die tegen het einde al crowdsurfend het publiek in dook) en het Britse popduo Tears for Fears gevormd door Roland Orzabal en Curt Smith.  Zij scoorden ooit grote hits met nummers als Shout, Sowing the Seeds of Love en Everybody Wants to Rule the World.

Een meer recent geluid was er van DI-RECT, Navarone en de populaire Amsterdamse formatie MY BABY.

Ondanks de grote hitte en de zoektocht naar verkoeling en schaduwplekken was er op Saturday Night toch genoeg ruimte voor een dansje en een portie swing. De avond werd spectaculair afgesloten met knallend vuurwerk.

Fotografie: Angela van Tol