Gruppo Sportivo

Band sluit GREAT tour af in Zoetermeer.

Het legendarische muziekgezelschap Gruppo Sportivo startte vorig jaar hun “GREAT” tour in ‘De Boerderij’. Ook de afsluiting van deze succesvolle tour was bestemd voor het Cultuurpodium De Boerderij in Zoetermeer op zaterdag 20 juli jl. ! Het werd weer één groot feest.

Onlangs nog gaf de Haagse band, die in 1976 opgericht werd, een spetterend optreden op Parkpop Saturday Night.

“GREAT” is na “Topless 16” (2004) het officiële 12e album van Gruppo en wordt door OOR Magazine omschreven als het beste album sinds “Back to 78”: ‘Er zit vaart en variatie in en klinkt als een klok’.

Hans Vandenburg gaat als doorgewinterde singer-songwriter op “GREAT” hier en daar meer de diepte in, maar vrolijke, catchy en met typische Sportivo humor doorspekte pareltjes ontbreken zeker niet. De nieuwe nummers zoals ‘Chick and Song’, ‘Tub for Two’ of de zadelpijn van ‘Saddle Pain’, verweven tussen de oude vertrouwde classic nummers klinken evenzo vertrouwd, zoals we Gruppo Sportivo kennen.

Het blijft een frisse vrolijke band, die met humor en een enorm enthousiasme het nieuwe materiaal speelt, maar dat uiteraard doet in combinatie met het nodige aantal publieksfavorieten. Zo mochten dan ook de liedjes zoals ‘Beep Beep Love’, ‘Hey Girl’, ‘Disco Really Made It’ en ‘Tokyo’ niet ontbreken. Het werd een fantastische avond met, ter afsluiting van de tour, aan het einde nog een geweldig optreden van Merchandiser girl Franka Janssen en haar lievelingsnummer ‘Tub For Two’.

Verslag en fotografie Jerrold Mallee