Lonny Ziblat

Lonny Ziblat CD – Dream Hunting.

Lonny (Lionel) Ziblat is een componist / arrangeur / gitarist & uitvoerder en dat maakt hem een unieke artiest. Eerder was hij actief als frontman van Modest Midget maar sinds een paar jaar treedt hij op als solist. Ziblat maakt eerlijke, pure muziek die je meteen betovert en meesleept. Als componist weigert hij te kiezen voor een bepaald genre of onderscheid te maken tussen stijlen. Lonny Ziblat streeft naar perfectie in elk project waar hij aan begint. In zijn muziek zoekt hij regelmatig de grenzen op en dat resulteert in muziek die soms delicaat klinkt dan weer hard en ook varieert tussen complex of simpel. ‘Dream Hunting’ is Lonny’s derde soloalbum en is geschreven en opgenomen tussen 2012 en 2017. Het laat naast enkele uptempo pop/rock tracks een intiem akoestisch geluid horen dat je doet denken aan de singer-songwriter traditie van de jaren ‘60 en ‘70. Gekozen hierbij is voor basic instrumentatie waardoor een sferisch klankenpalet wordt gecreëerd. Dat resulteert in een tiental eerlijke en pure popsongs die je soms diep weten te raken raken. Zoals het voor Wouter Hamel geschreven Another Day, het wonderschone Days of Peace en het betoverende op ukulele begeleide afsluitende nummer Stuck. Dream Hunting is zowel op Vinyl als op cd verkrijgbaar via Multi-Polar Music.

w.w.w.lionelziblat.com