Lana Del Rey

Zangeres op 21 februari 2020 naar de Ziggo Dome.

Lana Del Rey staat op vrijdag 21 februari 2020 in de Ziggo Dome, Amsterdam. Voor de Amerikaanse wereldster is het al even geleden dat ze op Nederlandse bodem speelde: in 2013 stond Lana Del Rey in een razendsnel uitverkochte Heineken Music Hall. De zangeres maakte vijf studio-albums, een nieuw album komt op 30 augustus uit.

Lana Del Rey is bekend van haar wereldwijde hits als ‘Summertime Sadness’, ‘Young and Beautiful’ en ‘Video Games’. Ze leerde als kind zingen in het meisjeskoor van de lokale kerk en kreeg later bekendheid door de muziek die ze zelf via haar YouTube-kanaal uploadde. In 2012 brak ze definitief door met het album Born To Die. Ze viel op door haar kenmerkende lage zangstem, barokke producties en vele hints naar de Amerikaanse popcultuur van de jaren vijftig en -zestig. Met de EP Paradise zette de New Yorkse zangeres haar succes voort. Het album Ultraviolence (2014) bevatte meer gitaren, met dank aan de samenwerking met Dan Auerbach (The Black Keys).

Nieuw album
Daarna volgden Honeymoon (2015) en laatste langspeler Lust for Life (2017), waarop Lana Del Rey samenwerkte met onder meer The Weeknd, A$AP Rocky, Stevie Nicks en Sean Lennon. Het nieuwe album van Lana Del Rey heet Norman Fucking Rockwell en komt nog deze maand uit, op 30 augustus. Vier nieuwe singles verschenen de afgelopen tijd al: ‘Mariners Apartment Complex’, ‘Venice Bitch’, ‘Hope Is a Dangerous Thing for a Woman like Me to Have – but I Have It’ en ‘Doin’ Time’.

Terug in Nederland
Op vrijdag 21 februari 2020 speelt Lana Del Rey voor het eerst in zes jaar in Nederland, in de Ziggo Dome. In 2013 speelde Lana Del Rey in een rap uitverkochte AFAS Live. In de tussentijd maakte ze enorm veel nieuwe muziek en staat een nieuw album in de planning, wat het concert in de Ziggo Dome op voorhand een niet te missen show maakt. Tickets voor het concert gaan vrijdag 9 augustus om 10:00 in de verkoop via lanalive.nl. Tickets zijn vanaf dan verkrijgbaar vanaf €40,- (excl. 10% servicekosten en excl. transactie- en/of verzendkosten). @Friendly Fire