P!nk

P!nk circus overweldigt op Malieveld.

De Amerikaanse superster P!nk stond afgelopen zondag met haar Beautiful Trauma Tour 2019 voor 50.000 fans op het Haagse Malieveld. Het werd een grootse spektakelshow met alles erop en eraan.

Voordat P!nk het podium betreedt mag de Nederlandse zangeres Davina Michelle – zelf een grote bewonderaar van P!nk – het publiek opwarmen. Met haar twee nummer 1-hits Duurt te lang en Hoe het danst – wist zij het Haagse publiek te imponeren.

Met Get The Party Started opende zangeres P!nk haar concert van 11 augustus. Ze begon al meteen op indrukwekkende wijze, ondersteboven hangend aan een touw dat bevestigd was aan een enorme kroonluchter die boven het podium heen en weer ging. P!nk is bijna een circusartiest die graag capriolen uithaalt op het podium. Dat zou ze gedurende haar indrukwekkende optreden regelmatig laten zien. Ook op het podium liet P!nk een vette show zien, samen met haar gedreven dansers.

Voor de fans was het een hele beleving op het Malieveld, eigenlijk een ideale plek voor een spektakelshow als die van P!nk (echte naam Alecia Moore), die zich helemaal gaf tijdens haar bijna twee uur durende optreden, waar behalve visueel spektakel natuurlijk ook hits als Beautiful Trauma, Just Like A Pill voorbijkwamen. Net als nieuw materiaal als 90 Days en For Now. P!nk heeft ook nog eens een super goede stem, die zelfs tijdens acrobatische trucs goed in stand blijft. Het concert eindigt met een spectaculaire vlucht over het publiek, zodat iedereen de zangeres eventjes van nog dichterbij kan bewonderen.

Fotografie: Anneke Ruys