Strandfestival ZAND

Fotoserie: Vernieuwd Strandfestival ZAND op zonovergoten strand van Almere.

De twaalfde editie van Strandfestival ZAND vond 24 augustus plaats op het strand van Almere. Na twee edities met minder weer, genoten bezoekers eindelijk weer van een zonnige strandfestivaldag.

Het evenement kende dit jaar een vernieuwde opzet, met een flink uitgebreide line-up: in totaal traden bijna twintig acts op, waaronder Kraantje Pappie, Ronnie Flex & Deuxperience, Maan, Guus Meeuwis en André Hazes. Het festival duurde tot middernacht.

 De bovengenoemde artiesten op het hoofdpodium werden dit jaar voor het eerst afgewisseld met optredens van feestartiesten als Tino Martin, Jeroen van der Boom en Snollebollekes. Daarnaast stonden op het ZAND Danst podium de hele dag top Nederlandse DJ’s als Charly Lownoise & Mental Theo, Kris Kross Amsterdam en Lucas & Steve.

 

Ook het presentatie-duo was nieuw: het bekende Radio 538-duo Coen & Sander vormden de hosts van het festival. Zij namen daarmee het stokje over van Jeroen van Koningsbrugge en Lieke van Lexmond, die de laatste edities presenteerden. Coen & Sander waren niet alleen host, ze traden ook op als DJ-duo.

Strandfestival ZAND wordt sinds 2008 georganiseerd op het strand van Almere en trekt jaarlijks zo’n 25.000 bezoekers. Organisator Tribe Company is naast Strandfestival ZAND ook organisator van onder meer De Vliegende Vrienden van Amstel LIVE en Waves Festival op Texel. Het bedrijf produceert daarnaast ook evenementen in opdracht van merken zoals De Vrienden van Amstel LIVE en het Holland Heineken House. @Strandfestival ZAND

Fotografie: Gwendolyne van Erp Livepicz.nl

 

Strandfestival ZAND, editie 12

  • Zaterdag 24 augustus 2019, Almere strand
  • Met: André Hazes, Guus Meeuwis, Ronnie Flex & Deuxperience, Kraantje Pappie, Maan, Tino Martin, Snollebollekes, 25 Years Charly Lownoise & Mental Theo, Kris Kross Amsterdam e.v.a.