Belpop

Docureeks op Canvas over iconische Belgische muzikanten.

Triggerfinger Foto Anneke Ruys

BELPOP is een docureeks over iconische Belgische muzikanten. Er zijn al acht seizoenen BELPOP geweest waarin onder meer bands als T.C. Matic (Arno), Triggerfinger, dEUS, Raymond van het Groenewoud, Vaya Con Dios en Plastic Bertrand zijn uitgelicht.

In iedere aflevering BELPOP staat één Belgische band/artiest centraal.

Interviews met de hoofdfiguren worden afgewisseld met bijdragen van eersterangs getuigen als (ex-) bandleden, producers, collega-muzikanten, roadies, managers. Het verhaal wordt verteld door de vertrouwde stem van de Vlaamse radio- en televisiepresentator Luc Janssen en rijkelijk geïllustreerd met (vaak nooit eerder getoonde) archiefbeelden.

In het najaar van 2019 gaat BELPOP weer van start. Zie overzicht:

07-10 Novastar

14-10 40 jaar Ancienne Belgique (dé concertzaal van Brussel)

21-10 De Mens

28-10 Guido Belcanto

04-11 Bart Peeters

BELPOP: vanaf 7 oktober om 21.05 uur op Canvas

https://www.canvas.be/tag/belpop