Celebrate the 90’s

Swingen a la 90’s  op Scheveningse strand.

Foto Paul Bergen LIVE On The Beach

Een geweldige line up uit de jaren 90 betrad op 6 september het podium van LIVE on the BEACH. Op het strand van Scheveningen vierden Charly Lownoise & Mental Theo hun 25-jarig bestaan met een uur durende show. Voorafgaand speelden 2 Brothers on the 4th Floor, The Sunclub en Party Animals hun grootste hits. Na het happy-hardcore duo nam Snap! het podium over, waarna 2 Unlimited de energieke afsluiting van de avond verzorgde. Het uitgelaten publiek ging, onder de bezielende leiding van de host van de avond Radio 10-dj Gerard Ekdom, los op de beste dance hits uit de jaren ’90.

25 JAAR HAPPY HARDCORE
Precies 25 jaar na de monsterhit ‘Wonderful Days’ zijn Charly Lownoise en Mental Theo weer samen op het podium te vinden. Het was dit nummer dat zorgde voor een wereldwijde toer, waarna er nog veel successen volgden: ‘Together in Wonderland’, ‘Stars’, ‘Your Smile’, ‘Fantasy World’, ‘Hardcore Feelings’, ‘Just Can’t Get Enough’. Het uitgelaten publiek ging met de voeten in het zand en uitzicht op zee los op de lekkerste hits van het leukste Happy Hardcore duo van ons land.

LET ME HEAR YOU SAY: YEAH!
‘No Limit’, ‘Tribal Dance’, ‘Get ready for this’ en ‘Twilight Zone’ zijn wereldhits van 2 Unlimited. Niet alleen als sport anthems bij het NBA Basketball en NFL Superbowl zijn de nummers ongekend populair, ook op de miljoenen dancecompilaties waarin deze nummers nog altijd worden gebruikt. Het duo verkocht wereldwijd ruim 20 miljoen albums en singles en is daarmee het meest succesvolle exportproduct uit de jaren negentig.


Foto Paul Bergen LIVE On the Beach

Zangeres Des’ray en rapper D-Rock, de vocale krachten achter 2 Brothers on the 4th Floor, openden Celebrate the ‘90s. Met hun hits ‘Never Alone’, ‘Dreams’ en ‘Come Take My Hand’ warmen zij het publiek op voor een energieke avond met de ene na de andere grote hit. ‘Rhythm is a Dancer’, ‘The First the Last Eternity’ en ‘The Power’ zijn zomaar wat megahits van de Duitse eurodance- en raptact Snap!

Een feestje bouwen is ook wel aan The Sunclub besteed. ‘Fiësta de Los Tamborileros’ behoort tot een regelrechte house klassieker en de wereldhit ‘Summerjam’ bracht het publiek nog even terug naar de zomer.

Op een Celebrate the ‘90s avond mag Hardcore House natuurlijk niet ontbreken. Daarvoor betrad dé Nederlandse houseband Party Animals het podium in Scheveningen. Het uitgelaten publiek liet tijdens ‘I wanna be a Hippy’, ‘Have you ever been mellow’ en ‘Hava Naquila’ zien dat zij in de afgelopen jaren de gabberkunsten nog zeker niet verleerd waren.

iHEY MACARENA
Niemand minder dan Radio 10-dj Gerard Ekdom was de host van de avond. De presentator van de mateloos populaire ochtendshow weet de bezoekers lekker op te zwepen. Op zijn initiatief werd het wereldrecord tegelijk de Macarena-dansen met 8.000 bezoekers ruimschoots verbroken. @Live Department LIVE On the Beach

Fotografie: Paul Bergen