Mahalia

Mahalia – Love And Compromise (Warner Music) CD

Love And Compromise is het langverwachte album van de veelbesproken Britse soul/R & B sensatie Mahalia, die voorafgaand aan haar debuut eerst enkele EP’s uitbracht. Het album werd geproduceerd door Felix Joseph, met hulp van Sounwave (Kendrick Lamar, St. Vincent, Schoolboy Q.), DJ Dahi (Drake, Pusha T), Pop Wansel (Ariana Grande, Alessia Cara) en Math Time Joy. Op het album vind je, naast twee eerder uitgebrachte singles ‘I Wish I Missed My Ex’ en ‘Do Not Disturb’ nog 11 andere tracks. Love and Compromise is een album vol met openhartige, catchy nummers gedragen door Mahalia’s warme stem. Gezien het neo soul gehalte en de feministische teksten zijn vergelijkingen met Erykah Badu en Lauryn Hill snel gemaakt. Maar qua vibe ligt TLC ook niet ver weg. Mahalia is van nu, maar qua sfeer zou ze dus  ook perfect in de 90’s passen. Zelfbescherming en zelfvertrouwen zijn de belangrijkste ingredienten van Mahalia’s teksten. In een tijd van opkomende sterke en iconische vrouwelijke rolmodellen als Lizzo en Jorja Smith, eist ook Mahalia haar plek op door het laveren tussen de ernst van eigenwaarde en de onvoorspelbaarheid van het jong en single zijn. Love And Compromise is een aangenaam album voor alle leeftijden en een grote aanrader. **** (AR)