Melanie Martinez

Amerikaanse popster naar 013 Tilburg.

De Amerikaanse popster Melanie Martinez komt op 15 februari 2020 met een nieuw album op zak naar 013 Tilburg. Eerder kondigde Martinez al een show in Melkweg Amsterdam aan in het najaar van 2019, deze show was binnen no-time uitverkocht.

Op vrijdag 6 september heeft Martinez haar langverwachte album en bijbehorende langspeelfilm “K-12” uitgebracht. Datzelfde weekend hebben er zes vertoningen van de film plaatsgevonden in Melkweg Cinema, bekijk hier de aftermovie. In de spraakmakende K-12 film kwamen alle dertien nieuwe nummers van het album voorbij. Ook stond er naast de cinema een echte K-12 set, waar foto’s in K-12 stijl genomen konden worden. Bekijk en beluister K-12 hier.

Met haar uitzonderlijke verschijning, betoverende stem en catchy sound is de 24-jarige Melanie Martinez een van de meest uitdagende popsterren die de Verenigde Staten op dit moment rijk is. Haar muziek is een inspiratie voor veel gevestigde en opkomende talenten, waaronder de razend populaire zangeres Billie Eilish. De Amerikaanse vergaarde haar roem in 2012 toen ze meedeed met ‘The Voice’ en onder de vleugels van Maroon 5-zanger Adam Levine doorstootte tot de laatste zes van het programma.

Zij ontving in het programma veel lof voor de manier waarop ze nummers als ‘Seven Nation Army’ en Britney Spears’ ‘Toxic’ op geheel eigen wijze wist neer te zetten door het allemaal een tandje langzamer in te zetten. Ze weet deze nummers een sprookjesachtige vibe te geven door onder andere gebruik te maken van lieflijke klanken uit een speeldoos en zwierende melodielijnen.

Op die tour is ze doorgegaan sinds ze weg is bij The Voice en Martinez heeft zich ontpopt tot een van de meest prikkelende popsterren. Neem bijvoorbeeld single ‘Dollhouse’ (145 miljoen Spotify streams) dat weliswaar lieflijk klinkt, maar wie goed luistert naar de tekst, komt erachter dat de Amerikaanse singer-songwriter zware thema’s als overspel en drugsgebruik niet schuwt. @Greenhouse Talent

16.12.2019 Melkweg, Amsterdam
Uitverkocht SOLD OUT
15.02.2020 013, Tilburg
Verkoop vanaf 27.09.2019 om 10:00 via
www.ticketmaster.nl