Roger Hodgson

Fotoserie: Rodger Hodgson voor twee optredens naar Nederland.

Op 3 en 4 september stond Roger Hogdson onlangs wederom in een afgeladen CARRÉ.

Roger Hodgson – singer-songwriter van SUPERTRAMP – viert met zijn ‘Breakfast in America World Tour’ het veertigjarig jubileum van het gelijknamige legendarische album.

‘Breakfast in America’ is het zesde studioalbum van de Britse rockband Supertramp. Het werd op 29 maart 1979 door A&M Records uitgebracht. Het album leverde vier hits op: ‘The Logical Song’, ‘Goodbye Stranger’, ‘Take the Long Way Home’, en ‘Breakfast in America’.

“Amsterdam is one of my favourite cities in the world, and Carré is one of my favourite venues”, aldus Roger. Terecht ook wel, want het Koninklijk Theater Carré mag gezien worden als één van de allermooiste zalen ter wereld, vanwege de ambiance, de akoestiek en het fijne publiek, zo liet hij zelf weten.

De held van de avond laat zich vergezellen door een uitstekende viermansband t.w. Michael Ghegan (saxofoon, clarinet, keyboards), Ray Coburn (keyboards), Bryan Head (drums) en David J. Carpenter (basgitaar). De groep giet klassiekers als ‘School’, ‘Breakfast in America’ en ‘The Logical Song’ in de arrangementen die we allemaal van de platen kennen en niet te onderscheiden van het origineel.

Roger Hodgson is zonder twijfel één van de meest talentvolle auteurs/componisten uit de muziekgeschiedenis. De legendarische stem van de Supertramp-hits en tegelijk de tekstschrijver en componist van songs als ‘Give A Little Bit’, ‘The Logical Song’, ‘Dreamer’, ‘Take The Long Way Home’, ‘Breakfast In America’, ‘It’s Raining Again’, ‘School’ en ‘Fool’s Overture’… allemaal tijdloze songs met onvergetelijke herinneringen.

Hij is ongetwijfeld óók één van de meest vriendelijke Britse artiesten die er zijn, die na afloop ook nog even tijd neemt voor een kleine meet & greet voor een select groepje gasten.

Toen Roger Hodgson de frontman van Supertramp was, verkocht de band meer dan 60 miljoen albums, wat uitzonderlijke cijfers zijn in de muziekindustrie. De legende blijft bestaan en vandaag brengt Roger Hodgson met zijn unieke stem, die nog mooier en sterker klinkt dan ooit, de grootste hits van Supertramp, aangevuld met eigen werk, waaronder het prachtige ‘Death and a Zoo’

Met dank aan:

Live In Europe (http://liveineurope.nl/nl/)

Koninklijk Theater Carré Amsterdam

‘BREAKFAST IN AMERICA WORLD TOUR’

ROGER HODGSON (SUPERTRAMP) VOOR 2 OPTREDENS IN NEDERLAND.

2019 © Jerrold Mallee.

Tekst en fotografie: Jerrold Mallee

Onderstaande foto’s zijn auteursrechtelijk beschermd en mogen derhalve op geen enkele wijze gedeeld dan wel voor andere doeleinden gebruikt worden.