Beth Hart

Beth Hart – War In My Mind CD recensie.

‘War In My Mind’ is de nieuwe plaat van Beth Hart en wat voor een! Het is de opvolger van Fire On the Floor uit 2016. De Amerikaanse singer-songwriter komt hier weer met een intens meesterwerkje dat je kippenvel, rillingen en emoties bezorgt. Want niemand kan zo vol passie haar gevoelens neerzetten als deze vrouw. Dat doet ze weer met een album vol authenticiteit en oprechtheid waarvan werkelijk iedere noot je raakt. Of het nou een slepende bluesrock song, een intieme ballad is of een op eerste gehoor wat oppervlakkigere track. ‘War In My Mind’ is een plaat die je over je heen moet laten komen, keer op keer moet beluisteren zodat je ‘m volledig kunt doorgronden. Hart is op deze plaat opener dan ooit tevoren over haar heden en verleden. Ze stelt zich kwetsbaar op over haar leven, de liefde, haar verslaving en haar depressies. Het album kent variatie: van prachtige kleine pianosongs tot grootse, meeslepende tracks waarin het gevoel en de emotie centraal staan. Het is moeilijk om de mooiste songs aan te wijzen maar ballads als Sister Dear, Thankful en Without Words In The Way zijn in ieder geval mooie pareltjes die recht onder je huid kruipen. Met War In My Mind heeft Beth Hart weer een imponerende plaat afgeleverd die na meer luisteren alleen maar mooier en mooier wordt **** 1/2