Lori Lieberman

Singer/songwriter komt met nieuw album. Lori Lieberman and the Matangi Quartet

Dit najaar komt het nieuwe album van Lori Lieberman uit. Op ‘The Girl and the Cat’ horen we de succesvolle singer-songwriter uit Los Angeles in een unieke samenwerking met het Nederlandse Matangi Quartet.

Ter promotie van het album komt Lori Lieberman in oktober naar Nederland voor een tour langs Nederlandse theaters. De première, samen met het Matangi Quartet, staat gepland op maandag 7 oktober in het Concertgebouw Amsterdam.

Het nieuwe album ‘Lori Lieberman and the Matangi Quartet, The Girl and the Cat’ bevat 13 composities waarin Lori niet alleen als songwriter maar ook als arrangeur schittert. Aan het nieuwe album werkten naast het Matangi Quartet onder meer Matt Chamberlain (Pearl Jam) op drums en Jaap Kwakman (3J’s) op gitaar mee. Productie was in handen van Bob Clearmountain (Rolling Stones, Bryan Adams).

Het Matangi Quartet is een Nederlands strijkkwartet. Bekend en geliefd om hun grensverleggende en altijd gloedvolle samenwerkingen behoren ze tot een nieuwe generatie klassieke musici. Ze deelden het podium met klassieke grootheden als Ivo Janssen en Tania Kross maar werkten ook succesvol samen met onder meer Herman van Veen, Youp van ‘t Hek, DJ Kypski en Eric Vloeimans.

Het album ‘The Girl and the Cat’  staat gepland voor een release op 6 september (Butler Records) en wordt voorafgegaan door promo track ‘As long as’ (geschreven door Daniel Lohues, vertaald door Lori Lieberman en Stephanie Struijk). Live wordt het album op 4 oktober gepresenteerd in Carnegie Hall New York en speciaal voor het Nederlandse publiek op maandag 7 oktober in het al even prestigieuze Concertgebouw in Amsterdam.

Lori Lieberman with the Matangi Quartet ‘The Girl and the Cat’