Maria Mendes

Maria Mendes – Close To Me CD

Maria Mendes is een Rotterdamse zangeres met Portugese roots. Haar invloeden haalt ze uit klassieke muziek, jazz, fado en latin. Maar Maria Mendes is vooral jazz-zangeres. Ze maakt furore in Brazilië en Zwitserland, treedt geregeld op in Portugal en trad op in de prestigieuze New Yorkse jazzclub Blue Note. Vanuit haar cultureel rijke achtergrond combineert de zangeres zwoele bossa nova’s, melancholische fado en Amerikaanse jazz met de rijkdom van de klassieke muziek. Voor haar nieuwe album Close To Me verkende ze de fado uit haar moederland, en gaf daar een geheel eigen bewerking aan. Het resultaat is verrassend en verfrissend en kan ook diep raken. Zelf noemt ze het ‘een symfonische jazz-benadering van fado’. Voor het album werkte ze samen met het Metropole Orkest en de Amerikaanse toetsenist en producer John Beasley, die werkte met een keur aan Amerikaanse sterren zoals Miles Davis, Dianne Reeves, Chaka Khan, Herbie Hancock en Freddie Hubbard. Op Close To Me smelt de mooie stem van Maria samen met bijzondere arrangementen van Beasley en dat resulteert in een spannend resultaat met een mix van fado, wereldmuziek en hedendaagse jazz. Mendes hoopt hiermee een breder publiek te trekken dan alleen de jazz- en de fado liefhebbers en dat kan haar zomaar eens gaan lukken. Laat je vervoeren door deze heerlijke klanken die keer op keer verrassen.

Concertdata:

06 december 2019: Bimhuis, Amsterdam

08 december 2019: TivoliVredenburg, Utrecht

12 december 2019: AINSI, Maastricht

13 december 2019: LantaarnVenster, Rotterdam

14 december 2019: Paradox, Tilburg

15 december 2019: Bibliotheek Centrum, Deventer