Tags

Related Posts

Share This

Paul Carrack

Britse alleskunner komt voor vijf shows naar Nederland.

Paul carrack die door de jaren heen een succesvolle solocarrière heeft opgebouwd met heuse evergreens als ‘I Need You’ en ‘Dedicated’, vergaarde voornamelijk bekendheid als bandlid van Mike & The Mechanics, ACE en Squeeze. Daarnaast had hij succesvolle samenwerkingen met onder meer The Eagles, Elton John, The Smiths, Roxy Music en Eric Clapton.

Carrack, ook wel “The Man with the Golden Voice” genoemd, maakte midden jaren zeventig voor het eerst internationaal faam als tekstschrijver en bandlid van pubrock-formatie Ace. Daarnaast is hij sessiemuzikant bij The Pretenders, The Smiths, Roxy Music en Eric Clapton en bouwt hij sinds begin jaren tachtig aan zijn solocarrière.

Bij het grote publiek is de nu 68-jarige Carrack vooral bekend als een van de leadzangers van de supergroep Mike and The Mechanics. Samen met onder meer Mike Rutherford (Genesis) scoorde hij wereldhits als ‘All I Need Is A Miracle’, ‘Over My Shoulder’ en natuurlijk ‘The Living Years’.

Met hitsingle ‘I Need You’ is zijn tweede soloalbum ‘Suburban Voodoo’ zijn doorbraak, waarna ook ‘One Good Reason’ (1987) goed scoorde met de single ‘Don’t Shed A Tear’ die de negende positie in de Billboard Hot 100 behaalde. Op ‘Groove Approved’ (1989) staat wellicht zijn grootste solo-hit in Nederland, ‘Dedicated’. Vanaf het begin van de jaren negentig richt Carrack zich, naast solowerk, ook weer op zijn werk als sessiemuzikant.

Hij heeft samengewerkt met BB King, Simply Red, Ringo Starr en Elton John, maar ook met Roger Waters en zijn megaproject ‘The Wall Live’ in Berlijn, waar 250.000 mensen op afkwamen. Daarnaast heeft Carrack door de jaren heen ook klassiekers voor anderen geschreven, zoals ‘How Long’ en ‘Love Will Keep Us Alive’ voor The Eagles. @Greenhouse Talent

 • 02.10.2020
  Musis, Arnhem
  Verkoop: vanaf 01.11.2019 om 10:00 via: www.musisenstadstheater.nl
  Bestel tickets
 • 03.10.2020
  Koninklijk Theater Carré, Amsterdam
  Verkoop: vanaf 01.11.2019 om 10:00 via: www.ticketmaster.nl
  Bestel tickets
 • 04.10.2020
  Parkstad Limburg Theaters, Heerlen
  Verkoop: vanaf 01.11.2019 om 10:00 via: www.plt.nl
  Bestel tickets
 • 06.10.2020
  De Oosterpoort, Groningen
  Verkoop: vanaf 01.11.2019 om 10:00 via: www.spotgroningen.nl
  Bestel tickets
 • 07.10.2020
  Oude Luxor Theater, Rotterdam
  Verkoop: vanaf 01.11.2019 om 10:00 via: www.ticketmaster.nl