Santana

Legendarische gitarist naar Ziggo Dome op 31 maart 2020.

 

Foto Harold Versteeg

Santana viert twintigste verjaardag van zijn album ‘Supernatural’ en vijftigste verjaardag van ‘Abraxas’. Carlos Santana geeft met zijn band op dinsdag 31 maart een concert in Ziggo Dome.

Het concert van Santana, tienvoudig Grammy Award winnaar, drievoudig Latin Grammy Award winnaar, rockicoon en Rock and Roll Hall of Fame-gitarist, maakt deel uit van het Europese deel van zijn Miraculous 2020 World Tour. Tijdens deze tournee, die verder onder meer Italië, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Scandinavië aandoet, brengen Santana en zijn band nummers uit zijn vijftigjarige carrière: publieksfavorieten van Woodstock tot ‘Supernatural’ en meer.

De tour viert twee belangrijke mijlpalen uit de carrière van de legendarische gitarist: de twintigste verjaardag van zijn grensverleggende album ‘Supernatural’, waarmee hij meerdere Grammy Awards won, en de vijftigste verjaardag van zijn meesterwerk ‘Abraxas’.

Naast ruime aandacht voor de nummers uit het ‘Supernatural’- en Woodstocktijdperk, brengt Santana tijdens de Miraculous 2020 World Tour ook recent materiaal. De band, met Santana’s vrouw Cindy Blackman Santana op drums, zal ook nummers spelen van het veelgeprezen, door Rick Rubin geproduceerde album ‘Africa Speaks’ uit 2019.

Met zijn gitaarspel vol passie en soul is het muzikale geluid van Carlos Santana een van de meest herkenbare ter wereld. Al meer dan vijf decennia, vanaf het allereerste begin als baanbrekende Afro-Latin blues-rock fusion band in San Francisco, is Santana een artistieke kracht die muzikale genres, generaties en grenzen overschrijdt, de laatste zowel cultureel als geografisch. @Mojo Concerts

Santana – Miraculous 2020 World Tour
Dinsdag 31 maart, Ziggo Dome, Amsterdam

Foto’s Harold Versteeg