Sheila E

Wereldberoemde percussioniste naar Gebr. De Nobel in Leiden.

Foto: Anneke Ruys

Sheila E. wordt beschouwd als één van de meest succesvolle percussionisten ter wereld. Haar carrière lijkt geen grenzen te kennen. Ze scoorde in de jaren ’80 megahits met de nummers ‘The Glamorous Life’ en ‘A Love Bizarre’.

Als dochter van de beroemde jazz-percussionist Pete Escovedo kreeg Sheila de liefde voor drums en conga’s met de paplepel ingegoten. Toen Prince zich ook nog eens over haar ging ontfermen raakte haar carrière in een ware stroomversnelling.

Tot begin jaren ’90 maakt Sheila E. deel uit van de begeleidingsband van Prince. Ze tourt met hem de hele wereld over en wanneer ze zich op haar solocarrière richt zijn de twee nog regelmatig samen op het podium te vinden. Sheila E. werkte onder meer samen met Ringo Starr, Herbie Hancock, Diana Ross, Lionel Richie, Gloria Estefan en George Duke.

Haar live optredens worden gekenmerkt door indrukwekkende drumsolo’s en een heerlijke fusie van jazz, latin, funk en soul. Op 2 november staat deze kanjer in Gebr. de Nobel in Leiden voor ongetwijfeld een memorabel optreden. @Gebr. De Nobel