Stereophonics

Rockband geeft concert in AFAS Live.

 

De tour start op 24 januari in Madrid en doet verder Frankrijk, Duitsland, Italië, Zwitserland en Luxemburg aan. Het laatstste optreden vindt op 12 februari in Hamburg plaats. De tour start op 24 januari in Madrid en doet verder Frankrijk, Duitsland, Italië, Zwitserland en Luxemburg aan.

Diezelfde dag verschijnt ook ‘Kind’, het nieuwe en elfde album van de Welshe rockband, waarvan in augustus de eerste single ‘Fly Like An Eagle’ verscheen. Het werd in slechts elf dagen opgenomen in The Distillery in het graafschap Wiltshire en geproduceerd door zanger/gitarist Kelly Jones en George Drakoulias (Tom Petty & The Heartbreakers, Screaming Trees, Primal Scream).

Bij de opnames is minimaal gebruik gemaakt van moderne studiotechnieken, overdubs en technologie. Deze gestripte, rauwe manier van opnemen van Kelly Jones’ liedjes geeft de luisteraar een pakkend en openhartig beeld van een van de meest solide bands van het VK. De herkenbare, emotionele zang van Jones toont een ruwe kwetsbaarheid als nooit tevoren. Het resultaat is een eerlijk, hoopvol en hedendaags album, dat tot het beste werk van de band behoort.

Dankzij hun langdurige succes zijn Stereophonics niet meer weg te denken uit de hedendaagse popmuziek. Met ‘Kind’ bewijst Kelly Jones opnieuw te behoren tot de grote Britse songwriters door zijn vermogen om de kern en schoonheid van dagelijkse situaties te vertalen en zijn eigen levenservaringen daar doorheen te weven. Met zes nummer 1 albums, tien top 10 albums, 23 platina Sales Awards, alleen in het Verenigd Koninkrijk al 8,5 miljoen verkochte albums, vijf BRIT nominaties en een BRIT Award op hun naam staan Stereophonics, die nog steeds in stadions en op festivals hun legioen toegewijde fans toespelen, onmiskenbaar aan de top van de hedendaagse muziekscene. @Mojo Concerts

Foto’s: Luuk Denekamp

Stereophonics – Kind 2020 Europese Tour

STEREOPHONICS – KIND 2020
Zaterdag 1 februari, AFAS Live, Amsterdam