Brainpower

Rapper en songwriter brengt nieuwe Nederlandstalige single uit.

Vandaag verschijnt de nieuwe Nederlandstalige single en videoclip van rapper en songwriter Brainpower. Op ‘1999-2019’ blikt Brainpower terug op zijn 20-jarige carrière; de single verschijnt dan ook exact 20 jaar na zijn eerste release ‘Lyricist’. ‘1999-2019’ is de 75ste single van de Amsterdamse rapper.

Voor de videoclip van ‘1999-2019’ is ruim 1000 uur aan beeldmateriaal teruggebracht naar vier en een halve minuut vol hoogtepunten uit de carrière van Brainpower.

Waarom deze terugblik? 
Uit dankbaarheid: om persoonlijk even stil te staan bij het feit dat m’n eerste officiële release 20 jaar geleden was maar ook om anderen te inspireren en te laten zien dat een lange carrière, vooral in een genre dat soms zo vluchtig kan zijn, wel degelijk mogelijk is,” aldus Brainpower, “En ook om met mensen te delen dat je niet moet wachten op denkbeeldige toestemming om je dromen te verwezenlijken maar gewoon moet gaan voor je passie.”

De nieuwe single is de openingstrack van ‘The Best Of Brainpower: 1999-2019’, een album dat alleen op cassette verschijnt als samenwerking met de wereldberoemde beeldend kunstenaar HippeShit013 (The Golden Tapes Sessions). ‘The Best Of Brainpower: 1999-2019’ is vanaf vandaag exclusief verkrijgbaar bij kunstgalerie Cobra Art (Amsterdam, Rotterdam en Veenendaal). Brainpower: “Een ‘best of’ cassette als dergelijk kunstwerk verkopen is volgens mij nog nooit eerder in Nederland gedaan. Dit is een eerbetoon aan mijn allereerste release die 20 jaar geleden ook als eerste op cassette verscheen. Als je ‘The Best Of Brainpower: 1999-2019’ aanschaft, kom ik hem zelf samen met HippeShit013 bij je thuis afleveren.”

‘1999-2019’ is nu onder andere op Spotify, Apple Music en Tidal te beluisteren en de video is op YouTube te bekijken. @BAAS Amsterdam