Camila Cabello

Singer-songwriter komt met haar Romance Tour naar Ziggo Dome.

De drievoudig Grammy Award genomineerde en multi-platina singer-songwriter Camila Cabello heeft vandaag de Europese data van haar Romance Tour bekendgemaakt. De tour, die in mei van start gaat, staat in het teken van het gelijknamige nieuwe album dat 6 december uitkomt. Op maandag 15 juni geeft de zangeres een concert in Ziggo Dome in Amsterdam.

De Cubaans-Amerikaanse zangeres trapte de aanloop naar haar langverwachte tweede album Romance af met de mega hit Señorita, een samenwerking met Shawn Mendes. Het nummer, dat het eerste tipje van de sluier oplichtte en werd opgevolgd door singles Shameless, Liar, Cry For Me en Easy, behaalde tot nu toe meer dan twee miljard streams en werd de #1 in de Billboard Hot 100. Tevens debuteerde de single wereldwijd op #1 op iTunes en is het wereldwijd het meest gestreamde nummer van alle op Spotify uitgebrachte nummers van dit jaar. Daarnaast is Camila Cabello momenteel de meest gestreamde vrouwelijke artiest ter wereld op Spotify en verbrak ze het record voor de meest beluisterde vrouwelijke artiest per maand in de geschiedenis van Spotify.

Sinds haar debuutalbum Camila uit 2018 is de voormalige Fifth Harmony zangeres niet meer weg te denken uit de hitlijsten. Het album kwam op nummer één binnen in de Billboard 200 lijst op hetzelfde moment dat single Havana op nummer één belandde in de Billboard Hot 100, wat Camila Cabello de eerste solo artiest maakt in bijna 15 jaar tijd die zowel de nummer één positie bereikt in de Hot 100, Billboard 200 en de Artist 100 lijsten in dezelfde week. Havana werd het meest gestreamde nummer van een vrouwelijke artiest ooit en was de #1 song van 2018 wereldwijd. Dit jaar won ze ook nog twee Latin Grammy Awards voor het nummer ‘Mi Persona Favorita’ met Alejandro Sanz (Beste popsong & record van het jaar).

Tijdens haar Never Be The Same Tour in 2018 was Camila Cabello voor het laatst in Nederland te zien in een uitverkochte AFAS Live. @Mojo Concerts

Qmusic presents
CAMILA CABELLO – THE ROMANCE TOUR
Maandag 15 juni 2020 | Ziggo Dome – Amsterdam