Dilana Smith

Zangeres komt met nieuw album Live in de Grote Kerk in Emmen.

 

Drie jaar na de release van Dilana’s laatste CD, komt nu haar allereerste live album ooit uit: een semi akoestische live CD in kerstsfeer. Het album is opgenomen in de Grote Kerk te Emmen op 22 December 2018, voor een uitverkochte zaal. Dilana werd tijdens deze show begeleid door o.a. Jeff Zwart (gitaar), Peter Deiman (percussie), Niels Voskuil (drums), Hubert Heeringa (meerdere instrumenten) en Jonas Pap (cello). Het album bevat een mengeling van covers van bekende kerstnummers en eigen, originele muziek. De CD wordt gekenmerkt door een sfeervol geluid, waarbij alle instrumenten en de fijnste details in de arrangementen perfect tot hun recht komen.

De meeste mensen in Nederland kennen Dilana van haar haar dynamische optredens en haar deelname aan The Voice of Holland. Se scoorde hits in 2000 en 2001, van haar album “Wonderfool”, zoals “Do You Now”, “To All Planets” en “The Gret Escape”. Wereldwijd kent men Dilana van het Amerikaanse televisieprogramma Rock Star Supernova met Tommy Lee, Dave Navarro, Gilby Clark en Jason Newsted. Dilana maakte een verpletterende indruk en was de ultieme publiekslieveling. Met haar tweede plaats vestigde zij haar naam in de Amerikaanse Rock Scene.

Na “Wonderfool” heeft Dilana nog meerdere eigen albums uitgebracht, waaronder “Inside Out” in 2009, “Beautiful Monster” in 2013 en “Dilana / Angel Camouflaged” in 2016. Deze laatste CD vormt tevens de soundtrack voor de film “Angel Camouflaged” waarin Dilana als actrice de hoofdrol vertolkte en waarvoor zij bij meerdere filmfestivals awards gewonnen heeft. In 2016 neemt ze ook deel aan The Voice of Holland.

Naast haar werk als zangeres zet Dilana zich in voor een aantal organisaties die strijden tegen (seksueel) geweld en misbruik. In dit kader heeft zij in 2018 de single Behind Closed Doors met bijbehorende videoclip uitgebracht.

En nu is er dus de langverwachte nieuwe live CD. Het album is te downloaden via CDBaby, Apple Music (voorheen iTunes), en Amazon, en kan gestreamd worden via populaire diensten als Spotify en Deezer. Een hardcopy van de CD is verkrijgbaar bij de merchandise tijdens live shows, of kan besteld worden via jorge@dilanarocks.com.