Foals

Britse indie-rockband op 14 april naar Afas Live.

Op dinsdag 14 april 2020 geeft de Britse indierock band Foals een concert in AFAS Live in Amsterdam. De show staat in het teken van de nieuwe albums Everything Not Saved Will Be Lost – Part 1 & 2 die beide dit jaar uitkwamen.

Dit jaar bracht Foals maar liefst twee albums uit, getiteld Everything Not Saved Will Be Lost – Part 1 & Part 2. Beide platen staan symbool voor de reis die de band tot nu toe heeft afgelegd en die heeft geleid tot het meest succesvolle tijdperk in hun carrière. Part 1 werd in maart dit jaar uitgebracht, debuteerde op de nummer twee positie van de officiële Britse albumcharts en ontving onder meer vijf sterren recensies van NME en The Independent. Daarnaast haalde de plaat het tot de shortlist voor de prestigieuze Mercury Prize en won een Q Award in de categorie Best Album. Op 18 oktober verscheen Part 2 waarmee de band hun allereerste nummer 1 album in de Britse hitlijsten scoorde.

Op 15 november verschijnt op Amazon Prime Video de documentaire Rip Up The Road: Een concertfilm waarvoor de band 12 maanden lang is gevolgd tijdens hun eerdere tournee.

De band uit Oxford werd opgericht in 2005 en bestaat uit zanger en gitarist Yannis Philippakis, drummer Jack Bevan, gitarist Jimmy Smith en toetsenist Edwin Congreave. Ze staan bekend om hun energieke live shows die bol staan van de overdonderende indierock. Eerder dit jaar gaven ze nog een concert in een razendsnel uitverkocht Paradiso en stonden ze op het hoofdpodium van Down The Rabbit Hole. @Mojo Concerts

KINK presents
FOALS
Dinsdag 14 april 2020
AFAS Live, Amsterdam

Foto’s: Rob Herstel