Tags

Related Posts

Share This

Golden Earring

Band viert 50-jarig Jubileum in Ahoy.

Afgelopen zaterdagavond 16 november maakte Ahoy zich op voor het 50-jarig jubileumfeest van de Golden Earring met even daarvoor een grandioze support-act van de Limburgse driemans formatie DeWolff (Luka en Pablo van der Poel en Robin Piso), die met hun rauwe, psychedelische rockmuziek zo’n uitstekende inleiding was voor de rest van de avond.

Maar liefst drie generaties vulden de zaal tot ruim boven de 15.000 bezoekers. Geen wonder ook, want na al die jaren is dit toch de muziek, waar inmiddels jong en oud – en daarmee dus vele generaties – mee opgegroeid zijn. De oudste nog bestaande (Haagse) rockband van Nederland doet er nog steeds toe en maakte wereldhits zoals ‘Radar Love’, ‘Twilight Zone’ en ‘When the Lady Smiles’ en vele vele andere pareltjes. Jazeker, de Golden Earring doet er nog steeds toe. Wereldwijd verkocht de band miljoenen albums.

Het Haagse iconenkwartet Barry Hay, George Kooymans, Rinus Gerritsen en Cesar Zuiderwijk oogt jong, vitaal, energiek en onvermoeibaar en maakt er een ongekend feestje van. Alleen de haarkleur doet tijdens het optreden de leeftijd misschien nog anders vermoeden.

Het werd in ieder geval een bruisend en dynamisch optreden met veel hits en albumtracks. De heren vinden ook nog steeds dat elk optreden als nieuw moet zijn, dus ook met vroeg en recent werk.

Barry Hay : “Ik kan nog niet geloven dat we opnieuw in Ahoy staan. Alsof het niet waar is”. Het was de kroon van dit jaar. Zowel de rockmeesters als wel het publiek hebben lang naar deze ‘8e AHOY’ uitgekeken.

Maar op zo’n avond komt dan ook altijd het afscheid. De onvergetelijke ‘mannen van AHOY’ sluiten na een ruim twee uur durend concert af met ‘Legalize Telepathy’ op een onvergetelijke avond. Barry Hay bedankt het uitzinnige publiek en neemt afscheid met de woorden ‘See You Next Year’.

Een ovationeel applaus dendert nog lang na door de zaal en de catacomben van AHOY. Tot volgend jaar.

Met dank aan organisatieteam, management en bandleden.

Tekst en foto’s: Jerrold Mallee